mandag 16. februar 2009


Fastelavensboller - Fødselsdagssnurrer - eller andre boller.



Nå nærmer det seg både fastelaven og fødselsdager her i huset og da er det greit med gjærbakst i frysen. Denne oppskriften er kjempegod og du kan bruke den til alle typer boller. Jeg lager kanelsnurrer denne gangen og jeg anbefaler å ha dem i muffinsformer, for da blir de ekstra saftige ogv fyllet renner ikke ut på bakeplata. Her får du oppskriften.







700 g hvetemel
50 g tørrgjær for søtbakst
100g smør
5 dl. melk
1 1/2 dl sukker
1/2 ts. kardemomme

Bland alt det tørre i en bakebolle
Smelt smør og ha i melken (skal være varmt)
Elt deigen i en kjøkkenmaskin til den slipper bollen - minst 4 minutter.

La deigen heve til dobbel størrelse.
Kjevle den ut til et rektangel.
Smør leiven med smør
Strø på en blanding av sukker og kanel (eller makronfyll, eller vaniljekrem)
Rull leiven sammen og del i 2 cm tykke biter
Legg i muffinsformer og stø med perlesukker. Etterhev.
Stekes på 225 grader ca. 10 min


Ca. 25 stk. Nam,nam.....velbekomme!!!

Ingen kommentarer: