tirsdag 29. september 2009

Krabbe eller får i kål - valgets kvaler

Hadde gledet meg til et skikkelig krabbemåltid den kommende helga, men så snek det seg inn litt skikkelig høststemning denne uka da gradestokken falt betraktelig. Da kjente jeg på meg at får i kål hadde vært kjempegodt også. 

Så hadde det vært kjekt å invitere gode venner på god mat og vin,  en mengde levende lys og god vin i høstmørket når regnet pøser ned ute. Dårlige meldinger for kommende helg..... og  så var det hvilken vin som passer til . Ikke alltid lett til kokt lam.Etter en runde på nettet får en både gode og mindre gode råd. Mange foreslår en fransk rødvin fra Bordaux - helst Medoc, andre en italiensk vin som Valpolicella Classico Superior Acinatico, Ripasso 2006. Så kommer noen og roter det hele til og foreslår hvitvin til lammet. Hva gjør man da??? Kanskje litt av hvert, så kan gjestene få gjøre seg opp sin egen mening... smak og behag!!!

Jeg tror jeg kan gå for det siste??!!Men så var det lysten på krabbe da. Enkel å servere, om en har gjort en god jobb før gjestene kommer, lett å finne god drikke som passer til og rikelige mengder nå når hummersesongen starter førstkommende torsdag. Hummerfiskerne kaster den etter oss de kommende ukene.

Godt at jeg har noen dager på meg før jeg bestemmer meg - gjestene er allerede invitert innimellom blogging, dampende the og en rundte med ost og kjeks. Blir mye mat dette - men jeg er definitivt en livsnyter.
.
Gleder meg!!!

PS!!! Tips meg gjerne om vin til lammet
Ingen kommentarer: