Det har bare vært helt fantastisk vær på disse
siden 17. mai.
Hagen min strutter av både nye og gamle vekster, krukkene mine har overlevd nattefrost på tross av at jeg ikke klarte å vente med plantingen, morelltreet mitt har begynt å få "popcorn" på greinene og alt føles bare herlig. Ny terrasse er også på plass her hjemme.
De siste dagene har jeg og min make tatt oss gode og lange ettermiddagsturer i strålende solskinn og i dag hadde jeg med kamera.
I dag gikk turen langs havet og det er utrolig hvor mye flott vi kommer over nesten midt i sentrum av byen vår.
I dag gikk turen langs havet og det er utrolig hvor mye flott vi kommer over nesten midt i sentrum av byen vår.
På turen traff vi medlemmer i den lokale nyttevekst og soppforreningen. De samlet Ramsløk og Skvallerkål som skulle brukes til å koke suppe på under vikingfestivalen på Karmøy i juni.
Nysgjerrige som vi er fikk vi smake ramsløk og ramsløksmør. Fantastisk plante som smakte som en blanding av hvitløk og persille. Man kjørte den i foodprosessoren og blandet den inn i meierismør. Brukes som "hvitløksmør " til kjøtt og fisk, eller som vi fikk på flatbrød.
I tillegg ble det oss fortalt at den heller ikke gav dårlig ånde som hvitløken gjør.
Veldig smakfylt og godt.
Veldig smakfylt og godt.
Ramsløk i blomst
Årets første??
Bekkeblom
En stille bekk i vårsola
Her observeres en en svane som ligger på egg
Og så toppet det hele seg ved at et rådyr plutselig løp over jordet foran oss.
1 kommentar:
Heia heia heia.
Kjekt å se at du er på kjente trakter. Har vært lenge nok i Suldal jeg nå.... Koselig å treffe deg på " gamlehjemmet" utenfor ivertefall. Ha en fin fin pinse og hils husbonden.
Klem fra Stavanger
Legg inn en kommentar